Все категории

Клей для керамической плитки MESTERUL DIBACI UNIVERSAL 25kg

150 леев
Количество
Гарантия 10 лет

Самовывоз

CERTIFICAT CE

  conformitatea cu toate cerințele aplicabile la nivelul UE

UTILIZARE:

Meșterul Dibaci Universal este un adeziv produs conform standardului european  SM SR EN 12004-1:2017 adoptat la data de 28.08.2017, și corespunde tipului  și clasei C1.  Se utilizează la montarea plăcilor din ceramică și faianță pe pardoseli cu mărimea nu mai mare de 60×60 cm. Produsul se utilizează doar pentru lucrări interioare.

INGREDIENTE ȘI PERFORMANȚE:

Produsul este fabricat conform celor mai noi tehnologii pe baza de nisip din cuarț fin cu o granulație de 0,4-0,7 mm, ciment de calitate înaltă, aditivi reologici și polimeri modificați. Posedă o plasticitate înaltă, aderență și rezistență.

PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI DE SUPORT:

Suprafața suport trebuie să fie uscată, curată, fără careva substanțe antiaderente (grăsimi, bitum, praf). În prealabil se amorsează suprafața suport cu amorsă-grund. Suprafețele suport neabsorbante de umiditate — cu BETONKONTACT. 

PREPARAREA PRODUSULUI:

Pentru prepararea unui sac — 25 kg de adeziv sunt necesari 5,25-5,75 l de apă curată, rece. Cantitatea necesară de adeziv trebuie presărată uniform în vasul cu apă și amestecată cu ajutorul unui malaxor de turație mică. După cca 5 minute, mortarul se amestecă din nou, până la obținerea unei mase omogene, fără aglomerări. Pentru fluidizarea adezivului se adaugă apă și se omogenizează. Timpul de maturare – 20 minute. Timpul de punere în operă a adezivului gata preparat — 2-2,5 ore.

MOD DE APLICARE:

Mortarul se aplică uniform pe suprafață cu ajutorul unei mistrii dințate, folosind partea netedă după care se prelucrează cu partea dințată a acesteia, sub un unghi de 90°. Plăcile se vor monta printr-o uşoară apăsare circulară. Timpul deschis corectării poziţiei plăcilor — maxim 20 minute. Rosturile  vor fi chituite după cel puțin 48 de ore. Deplasarea tehnologică se permite peste 72 ore. Se vor utiliza numai vase și scule curate.

CONSUM:

Norma de consum este de 4-6 kg/1 m2  în dependentă de lucrări și de grosimea stratului. 

DEPOZITAREA: 

Se păstrează în saci din hîrtie pe paleți din lemn, într-un loc uscat la o temperatura de  +5°C…+40°C și o umeditate a aerului nu mai mare de 60%. 

AMBALARE ȘI TERMEN DE PASTRARE:

Saci din hîrtie cu masa netto 25 kg ±2%. Termen de păstare -12 luni.