Все категории

Клей для керамогранитной плитки MESTERUL DIBACI PORTELANAT 25kg

200 леев
Количество
Гарантия 10 лет

Самовывоз

CERTIFICAT CE

  conformitatea cu toate cerințele aplicabile la nivelul UE

MEȘTERUL DIBACI GRANIT  este un adeziv produs conform standardului european SM SR EN 12004-1:2017 adoptat la data de 28.08.2017, și corespunde tipului și clasei C1T.  Se utilizează la montarea plăcilor din piatră naturală și granit pe pardoseli și pereți cu mărimea nu mai mare de 60×120 cm. Produsul deține proprietăți anti-alunecare. Produsul se utilizează pentru lucrări interioare și exterioare.
INGREDIENTE ȘI PERFORMANȚE:
Produsul este fabricat conform celor mai noi tehnologii pe baza de nisip din cuarț fin cu o granulație de 0,4-0,7 mm, ciment de calitate înaltă, aditivi reologici și polimeri modificați. Posedă o plasticitate înaltă, aderență și rezistență.
PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI DE SUPORT:
Suprafața suport trebuie să fie uscată, curată, fără careva substanțe antiaderente (grăsimi, bitum, praf). În prealabil se amorsează suprafața suport cu amorsă-grund . Suprafețele suport neabsorbante de umiditate — cu BETONKONTACT+.
PREPARAREA PRODUSULUI:
Pentru prepararea unui sac — 25 kg de adeziv sunt necesari 6,25-6,75 l de apă curată, rece. Cantitatea necesară de adeziv trebuie presărată uniform în vasul cu apă și amestecată cu ajutorul unui malaxor de turație mică. După cca 5 minute, mortarul se amestecă din nou, până la obținerea unei mase omogene, fără aglomerări. Pentru fluidizarea adezivului se adaugă apă și se omogenizează. Timpul de maturare – 10-15 minute. Timpul de punere în operă a adezivului gata preparat — 2-2,5 ore.
MOD DE APLICARE:
Adezivul se aplică uniform pe suprafață cu ajutorul unei mistrii dințate, folosind partea netedă după care se prelucrează cu partea dințată a acesteia, sub un unghi de 90°. Plăcile se vor monta printr-o uşoară apăsare circulară. Timpul deschis corectării poziţiei plăcilor — 10-20 minute în funcție de puterea de absorbție a suprafeței și temperaturii mediului. Rosturile pe pereți vor fi chituite după cel puțin 24 ore de la lipirea plăcilor,  pe pardosea — după cel puțin 48 de ore. Deplasarea tehnologică se permite peste 72 ore. Se vor utiliza numai vase și scule curate.
CONSUM:
Norma de consum este de 4-6 kg/1 m2  în dependentă de lucrări și de grosimea stratului.
DEPOZITAREA:
Se păstrează în saci din hîrtie pe paleți din lemn, într-un loc uscat la o temperatura de  +5°C…+40°C și o umeditate a aerului nu mai mare de 60%.
AMBALARE ȘI TERMEN DE PASTRARE:
Saci din hîrtie cu masa netto 25 kg ±2%. Termen de păstare -12 luni.
ATENȚIE!!!
Calitatea produsului este garantată în cazul respectării  normativelor si prescriptiilor tehnice in vigoare, prevazute de Legea nr. 721 din 02.02.1996 privind calitatea in constructii.